De huiskat is een complex wezen en helaas kunnen er problemen ontstaan ​​bij katten omdat we soms hun natuurlijke drijfveren en reacties niet begrijpen. Inzicht in wat voor soort omgeving ze het liefst innemen, hun sociale structuur, voedingspatronen en zelfs toiletgewoonten kunnen van invloed zijn op beslissingen over hun zorg die een aanzienlijk voordeel hebben voor hun kwaliteit van leven. Hier zijn negen kenmerken die alle gezelschapskatten gemeen hebben, samen met enkele voorbeelden van de impact die ze kunnen hebben op uw relatie met uw kat.

Jager

De kat is fysiek en gedragsmatig geëvolueerd tot een gespecialiseerde jager en top van de voedselketen-roofdier; gemotiveerd en gedreven door het zien en het geluid van een prooi. Om een ​​succesvolle jager te zijn, passen de natuurlijke ritmes van de kat in de tijd dat de belangrijkste prooi van kleine wezens actief en kwetsbaar is – meestal bij zonsopgang en zonsondergang.

Wat betekent dit voor jou, de eigenaar?

Katten komen ‘volledig bewapend’ met scherpe tanden en klauwen!
Ze zijn waarschijnlijk fysiek actief en worden aangetrokken tot beweging. Hun spel bootst roofzuchtig gedrag na.
Ze kunnen vooral actief zijn bij zonsopgang en zonsondergang en tijdens de lente / zomer. Ze zullen waarschijnlijk prooien binnenshuis brengen. Het jachtgedrag piekt waarschijnlijk wanneer katten tussen één en drie jaar oud zijn, daarna kan het afnemen. Katten hebben de ruimte en gelegenheid nodig om de sterke motivaties voor dit gedrag een uitlaatklep te geven.
Sommige katten zullen buiten hun tuinen dwalen op zoek naar jachtgebieden; andere kunnen gedurende lange perioden verdwijnen tijdens het hoogseizoen tijdens de jacht.

Verplichte carnivoor

De kat is zo’n succesvolle jager geweest dat hij nooit hoefde terug te vallen op plantaardig materiaal om zijn dieet te versterken, waardoor hij evolueerde als een obligate carnivoor, niet in staat om te overleven of te gedijen zonder voedingscomponenten die in vlees worden aangetroffen.

Wilt u meer weten over katten en krabpalen?

https://katten.linkpaginas.nl/

https://krabpaal.slimmestart.nl

https://katten.verzamelgids.nl/

https://katten.allepaginas.nl/

https://dierenwereld.eigenpage.nl/

https://katten.boogolinks.nl/